Oplossingen


Wilt u met uw organisatie of bedrijf duurzaam bouwen of wilt u uw bestaande vastgoed verduurzamen? Huis voor Energie adviseert u over en helpt u met het implementeren van kleinschalige en grootschalige energieoplossingen.

Waar moet uw organisatie of bedrijf wettelijk aan voldoen?

 • Energielabel
  Bij verkoop of verhuur van uw onroerend goed is het hebben van een energielabel wettelijk verplicht. Ook maakt het label deel uit van bouwtechnische inspecties zoals een due diligence onderzoek. Een correct energielabel hebben is dan ook van belang. 

  • Aanvragen & vernieuwen
   HvE brengt de huidige energieprestatie van uw vastgoed in kaart. Met deze informatie handelen we de volledige energielabel aanvraag voor u af. Ook ontzorgen we u bij het vernieuwen van uw huidige label. Wilt u meer weten over het hoe & waarom van energielabels? Klik hier en bekijk ook onze energielabel dienstverleningspagina
  • C en A label kantoorpanden
   In het Energieakkoord zijn afspraken gemaakt om te komen tot een energieneutraal gebouwde omgeving in 2050. Voor alle kantoorpanden geldt vanaf 2023 een wettelijke verplichting om minimaal energielabel C te hebben. Vanaf 2030 dient dit zelfs een A label te zijn. Huis voor Energie adviseert u over welke verduurzamende maatregelen noodzakelijk zijn om uw pand aan de voorwaarden voor deze labels te laten voldoen. 

 • Energie-audit
  Vanuit de Europese Energie Efficiency Richtlijn (EED) zijn grote ondernemingen wettelijk verplicht een energie-audit uit te voeren. Dit om het treffen van energiebesparende maatregelen voor uw vastgoed te motiveren. 

  • HvE Energie-audit.
   Als uw organisatie meer dan 250 FTE omvat, uw jaaromzet € 50 miljoen of meer is of als uw jaarlijkse balanstotaal meer dan € 43 miljoen bedraagt, dan is de energie-audit op u van toepassing. Huis voor Energie helpt u te voldoen aan de gestelde duurzaamheidsrichtlijnen. Lees meer over de voorwaarden, uitzonderingen en de auditfrequentie.
  • HvE Duurzaamheidsanalyse.
   Wij voeren deze analyse uit als u uw pand e/o vastgoed grootschalig wilt verduurzamen. We brengen in kaart: uw precieze vraag, de verduurzamingsmogelijkheden, de technische mogelijkheden van uw locatie en de gewenste investering. N.a.v. deze analyse brengen wij een advies uit. Uiteraard kunnen wij ook de daadwerkelijke implementatie van het gegeven advies voor onze rekening nemen. 

 • BENG
  Vanaf 2020 moet in Nederland Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG) worden. Voor overheidsgebouwen geldt dit al vanaf 2018. HvE helpt u te bouwen volgens BENG. Door u te adviseren zorgen wij ervoor dat u aan de criteria voldoet. Daarnaast passen wij BENG zelf al toe bij diverse nieuwbouwprojecten waar wij ESCo's installeren. 

 

Wat is er voor uw vastgoed beschikbaar op het gebied van duurzaamheid?

 • Producten
  Huis voor Energie levert én helpt bij de technische installatie van o.a. de volgende producten:

  • Supersola zonnepanelen, hét plug-in zonnepaneel.
  • Infrarood verwarming.
  • MIG coating, bekroond met een ECO-label.
  • Windturbines.

  Voor meer informatie over onze producten klik hier. 

 • ESCo’s: Energy Service Companies
  Dit zijn lokale energiesystemen waarmee u zelf kunt opwekken, leveren en eventueel zelfs verkopen. Bij een ESCo besteedt u als eigenaar of gebruiker van een gebouw de energievoorziening en het management uit aan Huis voor Energie. Wij zijn uw contractpartner die de installaties en het energiebeheer en –management van u overneemt. Hiermee ontlast u uw eigen organisatie en bespaart u substantieel op uw energiekosten. Op basis van een prestatiecontract leveren wij gedurende langere tijd de integrale energie dienstverlening aan u terug. Daarnaast adviseert HvE u welke vorm voor een ESCo het beste bij uw situatie past. Er is namelijk niet één vaste vorm. Welke vorm passend is, hangt onder andere af van het type project of gebouw én van uw wensen. 

 • Energie Inkoop

  • GRATIS QuickScan.
   We doen een financiële scan rondom uw energietarieven, aansluitingen en de voorwaarden van uw energiecontract. Hiermee krijgt u een overzicht van wat u op uw totale energiekosten kunt besparen.
  • Contractmanagement.
   Wij nemen u uw energiecontractmanagement uit handen. Door de QuickScan maken wij al uw lopende energiecontracten inzichtelijk. Dit incl. planning, verbruik, afloop, etc. Hierdoor kunnen we adequaat handelen en scherpe tarieven en gunstige contractvoorwaarden voor u vastleggen. Dit alles beheren we vanuit één portal waar u ook toegang toe heeft.
  • Collectieve inkoop.
  • Energie aanbesteding(en).
   Wij verzorgen uw energieaanbesteding voor u. Er geldt een aanbestedingsverplichting vanaf € 200.000,- aan energiekosten per jaar. 

 • Certificeringen

  • BREEAM-NL.
   BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat 4 verschillende keurmerken: Nieuwbouw & Renovatie - In-Use, voor bestaande bouw - Gebiedsontwikkeling - Sloop & Demontage. Wij zorgen ervoor dat uw project e/o gebouw voldoet aan de voorwaarden voor het keurmerk dat op uw situatie van toepassing is. 

 

Van welke regelingen & subsidies kunt u gebruik maken?

 • De Postcoderoos
  De postcoderoos regeling is bedoeld om de opwekking van lokale en duurzame energie te stimuleren. Deze regeling is er voor lokale bewoners, verenigingen (VvE), stichtingen en bedrijven die samen aan de slag willen met duurzame energie in de vorm van een coöperatie. HvE helpt u van A tot Z met het opzetten van de Postcoderoos. Zo helpen wij o.a. met het opzetten van uw coöperatie en uw energieadministratie. Interesse? Neem contact met ons op.